• Maalarimestarien Oy 70 vuotta
  • Unioninkatu 41
  • Ensimmäinen myymälä
  • Itämerenkadun varastoa
Tulostusversio
 

MESTARIT 70 VUOTTA

Vuonna 2018 Maalarimestarien Oy täyttää 70 vuotta. Olemme taivaltaneet pitkän matkan perustamisvuodestamme 1948 asti. Toimintamme on  kehittynyt rintarinnan kansakuntamme kehityksen kanssa. Olemme osaltamme olleet myös rakentamassa hyvinvointiyhteiskuntaamme hienovaraisella tavallamme. 

Lähde mukaan aikamatkalle, joka alkaa jo Suomen itsenäisyyden alkutaipaleelta.

JUURET ITSENÄISYYTEMME ALKUHETKISSÄ

Ennen Maalarimestarien Oy:tä

Vuosi, jona Suomi julistautui itsenäiseksi oli suurten odotusten, joskin myös yhteiskunnallisen epävakauden aikaa. Kaikilla yhteiskunnan tasoilla kärsittiin niukkuudesta. Raaka-ainepula sai jobbarit hamstraamaan kaiken liikenevän tavaran, mikä puolestaan nosti hintoja monen kuluttajan ja yrittäjän ulottumattomiin.

Maalariliikkeet olivat yksiä näistä kärsijöistä. Heidän neuvokkuutensa johti kuitenkin voimiensa yhdistämiseen. He päättivät alkaa hankkia raaka-aineensa kohtuuhinnalla keskitetysti jäsenistölleen. Perustettiin Helsingin Maalarien Tapetti-, Matto- ja Väriliike. Toiminta lähti vauhdilla liikkeelle ja kehittyi vuosikymmenen ajan hyvin.

Maailmanlaajuinen lama 30-luvulla sai ihmiset kuitenkin säästeliäiksi, mikä vaikeutti yrityksen liiketoimintaa suuresti. Yritys lopetti toimintansa kokonaan toisen maailmansodan alettua vuonna 1939. Maalarimestarien Oy sai vielä odottaa perustamistaan.


1940 ja -50 LUVUT: UUSI TOIVO

1945 rauhan taas palattua ihmisten innostus kaikilla aloilla nousi nopeasti. Jälleen kuitenkin oli suuri pula kaikista tarvikkeista ja raaka-aineista. Sotakorvaukset ja velkamme pistivät koko maan suun säkkiä myöden. Maa janosi kuitenkin jälleenrakentamista kovasta tarvikepulasta huolimatta.

Myös maalaustarvikkeista oli huutava pula. Niitä joutui tilaamaan osaksi maan rajojen ulkopuolelta. Osa Maalarimestariliittoon kuuluneista urakoitsijoista kokosi rivinsä ja perusti 19. toukokuuta vuonna 1948 oman hankinta- ja tukkuliikkeen. Maalarimestarien Oy syntyi.

Taas oli vauhti päällä. Ensimmäinen oma hankintasopimus koski 12 tonnia peitepaperia ja heti seuraavana oli 50 tonnin sinkkivalkoiserän hankinta Puolasta. Varhaisiin hankintoihin kuului myös 15 tonnia kalanmaksaöljyä Tanskasta.Ensimmäisenä vuotenaan perustamisensa jälkeen Maalarinmestarit Oy ehti olla kahdessakin toimipisteessä, kunnes lopulta löysi helpotusta tilanpuuteeseen ja vuokrasi Unioninkatu 41:stä pysyvämmät tilat.

Unioninkatu 41

50-luvulla yhtiö aloitti myös oman tuotannon kahden tytäryhtiön voimin (Rakennusmaali Oy ja Pigmentti Oy). Nämä perustettiin, jotta teollisuudelle voitiin myydä ilman liikevaihtoveroa. 50-luku oli talouden nousuja ja notkahteluja seuraavaa. Kokonaisuutena ottaen yritystoiminta kuitenkin kasvoi.Olympiavuonna 1952 yhtiö laajensi toimitilojaan kahteen kerrokseen. Katutasoon tuli sekä mestareita että kuluttajia palveleva myymälä: "Myymälä meille ja muille".

Ensimmäinen myymälä

1960-, -70 JA -80 LUVUT: MODERNI AIKA ALKAA

60-luku oli vaihtelevaa kasvukautta. Maalarimestarien Oy oli vakiinnuttanut asemansa ja pystyi toimillaan pitämään jäsenkuntansa hinnat kohtuullisina vaikka kilpailijat yrittivätkin tätä voimakkaasti horjuttaa. Yhtiö modernisoi toimintaansa.


Yhtiön autot ovat aina hyödyntäneet mainosarvonsa. Maalarimestarien perinteikkäät värit (keltainen, punainen ja sininen) esiintyivät jo 60-luvun puolivälissä jakeluautomme kyljissä.

Transit jakeluauto 60-luvun puoliväli

Vuonna 1970 Maalarimestarien Oy:n myymälöihin tulivat ensimmäiset sävysekoituskoneet. 70- ja 80 -luvuilla kasvu jatkui. Uusia myymälöitä avattiin. Maltillisella tuotehinnoittelulla haluttiin ajaa jäsenistön etuja. Jäsenliikkeet tekivätkin ennätyksellisiä hankintoja yhtiöltä. Toimitiloja Niittyläntiellä kaavailtiin laajennettaviksi. Koko maassa elettiin kulutusjuhlan aikaa.

1990-luku

Yhtiö toimi 40 vuotta pelkästään omistajien ja liittoon kuuluneiden urakoitsijoiden kauppana, mutta 90-luvun taitteessa kaupankäynti "vapautui" ja asiakkaaksi pääsivät kaikki halukkaat. 90-luku alkoi kuitenkin vahvan taantuman myötä, mikä kääntyi pian varsinaiseksi lamaksi. Selviämisstrategiana Maalarimestarien Oy:tä ryhdyttiin nyt kehittämään moderniksi liikeyritykseksi. Tiukka taloudenpito ja henkilöstöpolitiikka avittivat vaikeiden vuosien yli. Yrityksestä tehtiin riippumaton yhtiö, ilman rasitteita olla "maalareiden oma" keskusliike. 90-luvun puolivälissä yleinen taloustilanne taas parani ja saatiin taas henkäistä helpotuksesta.

2000-LUKU: JOUHEVAKSI HANKINTAKANAVAKSI

Maalarimestarien Oy on aina ollut tunnettu korkeasta ammattitaidosta ja alan tuotetuntemuksesta. Läheiset kontaktit urakoitsijakuntaan on ollut toiminnan perusta läpi yrityksen historian.

Maalarimestarien Oy on tänäänkin alan kehityksen kärjessä. Toiminnan pääpaino on sulavassa asiakaspalvelussa. 2014 lanseerattu mestarit-express -palvelukonsepti on otettu asiakaskunnassa ilolla vastaan. Asiakas voi valita itselleen tilanteeseen sopivimman palvelutavan: pikanouto-, jakelu- tai hankintapalvelu. Tuote- ja käyttöneuvonta ovat mestari-express -palvelun itsestäänselvyyksiä.Nykyaikaiset pikanoutomyymälät tarjoavat alan parasta palvelua ja osaamista. Myyjää on helppo lähestyä ja täällä ymmärretään asiakkaiden tarpeet. Hyllystä löytyvät ammattikunnan arvostamat, laadukkaat alan kärkimerkit.

Pikanoutomyymälä 2016

Maalarimestarien Oy:n asiakkaita ovat maalausurakoitsijat, korjaus- ja saneerausurakoitsijat, rakennusliikkeet, kiinteistöyhtiöt, vuokra-asunto-organisaatiot, valtion ja kunnan laitokset sekä yksityiset kuluttajat.Maalarimestarien Oy työllistää tänään yli 30 henkilöä kuudessa eri toimipisteessä: Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Turussa ja Oulussa.

Maalarimestarit Oy:n Toimipisteet 
 
 
./modulo2105/